De aanleiding voor de uitbreiding van de blokhut heeft verschillende redenen.

• Locatie Den Bosch
  • Eigen ruimte per speltak
  • Adviezen Scouting Nederland
  • Verhuren
Locatie Den Bosch
Tot 1 jaar geleden hadden wij nog een accommodatie in Den Bosch. Helaas hebben wij daar afscheid van moeten nemen. Naast een extra locatie waar we programma's konden organiseren die binnen gehouden moeten worden, was dat ook een locatie waar veel materiaal opgeslagen stond. Voor het materiaal hebben we een nieuwe locatie in Den Bosch, echter is deze heel beperkt in grootte.

Eigen ruimte per speltak
Op dit moment draaien de Welpen en de Scouts in dezelfde ruimte en is het Rowanhok gecombineerd met het Stafhok. Dit levert op sommige zaterdagen problemen omdat je elkaar "in de weg loopt". Hierdoor is het verzoek ontstaan om voor elke speltak een aparte ruimte te creëren.

Adviezen Scouting Nederland
Scouting Nederland heeft een blokhutwijzer opgesteld met adviezen waar een blokhut aan zou moeten voldoen. Op dit moment kunnen wij niet aan deze adviezen voldoen.

Verhuren
Doordat de blokhut vaak vol staat met gebruikersmateriaal van alle speltakken en omdat de bokhut bijna elke zaterdag wel door een speltak is bezet, kan de blokhut moeilijk verhuurd worden. Indien de blokhut uitgebreid wordt, kan makkelijker (een deel van) de blokhut verhuurd worden, wat een leuk zakcentje voor de groep opleverd.

zo 24 sept - 18:00 - 19:00
Scout-IN 2017