Teken

Tekenbeet

Teken komen steeds meer voor en zijn steeds meer besmet. Het gevaar van teken is dat ze de (chronische) ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Snel verwijderen van het dier verminderd de risico's hierop.

Wat stel je vast?
  • Een teek op de huid.
Wat doe je?
  • Verwijder de teek zo snel mogelijk met een speciale tekentang. (te koop bij apotheek of drogist)
  • Zorg dat er geen delen in de huid achterblijven: dat kan ontstekingen veroorzaken.
  • Noteer de plaats op het lichaam en de datum waarop de teek gebeten heeft.
  • Adviseer het slachtoffer een arts te raadplegen als er in de eerste weken na de beet een abnormale huidverandering optreed.

LET OP!!Gebruik geen alcohol, ontsmettingsmiddel of andere producten om de teek te 'verdoven' en probeer de teek zeker niet met een brandende sigaret of lucifer te verwijderen

za 20 jan - 13:30 - 17:30
za 20 jan - 20:00 - 22:00